Vigeland parken i Oslo

nov 16, 2022 | Oslo

Planlegger du en tur til Oslo og vil vite mer om byens attraksjoner du må se? Eller kanskje du bare er nysgjerrig på å lære mer om en av Norges mest ikoniske parker. Uansett, dette innlegget er for deg! Vi har samlet noen av de mest interessante fakta om Vigelandsparken i Oslo – fra historien og arkitekturen, til symbolikken bak skulpturene. Fortsett å lese for å finne ut mer!

Introduksjon til Vigeland Park

Vigeland Park i Oslo, Norge er en fantastisk og unik skulpturpark, hjem til mer enn 200 skulpturer laget av kunstneren Gustav Vigeland. Parken, som er verdens største skulpturpark laget av én enkelt kunstner, er et must-see for alle som besøker Oslo.

Parken var opprinnelig tenkt å stå på Eidsvoll Plass foran Stortinget. Disse planene ble imidlertid aldri realisert og fontenen ble stående i Frognerparken, som nå er midtpunktet i Vigeland-installasjonen.

Parken har skulpturer laget av bronse, granitt og støpejern, som skildrer en rekke temaer som kjærlighet, liv, død, familie og den menneskelige tilstanden. Besøkende kan også nyte den omkringliggende grønne strukturen og andre fasiliteter som en lekeplass, kafé og museum.

Skulpturene i Oslos Vigelandspark er en av Norges største turistattraksjoner, så sørg for å sjekke ut dens skjønnhet i roligere tider av året. Enten du er interessert i kunst, historie eller bare leter etter noe å gjøre i Oslo, må du ikke gå glipp av Vigelandsparken!

Sinnataggen fra Oslo

Statuene av Vigeland Park

Vigeland Park i Oslo Norge huser verdens største skulpturpark skapt av en enkelt kunstner. Gustav Vigeland brukte mer enn 20 år på å lage parken, som består av over 200 skulpturer i granitt, bronse og smijern. Friluftsskulpturparken er åpen 24/7 og er et vitnesbyrd om Vigelands visjon om å skape et virkelig offentlig rom for folket. Skulpturene skildrer mennesker i ulike følelsesmessige tilstander, fra glede og tilfredshet til sinne og tristhet. Denne unike samlingen av skulpturer har blitt en stor attraksjon i Oslo, og trekker tusenvis av besøkende hvert år. Enten du er en kunstentusiast eller bare ser etter et flott sted å tilbringe litt tid utendørs, vil Vigeland Park garantert gi en uforglemmelig opplevelse.

Vigelandsparkens historie

Vigelandsparken er en monumental offentlig park i Oslo, Norge, som er hjemsted for 212 skulpturer laget av Gustav Vigeland. Parken ligger i bydelen Frogner, og er den største skulpturparken av en enkelt kunstner i verden. Midtpunktet, Monolitten, er 17 meter høy og er skåret ut av en enkelt granittblokk.

Vigeland arbeidet i parken i nesten 20 år, fra 1924. Hans skulpturer, som skildrer ulike stadier i livet fra barndom til alderdom, er arrangert for å ta besøkende med på en reise gjennom livssyklusen. Parken inneholder også flere skjulte steinhoggere som jobbet med prosjektet med Vigeland, men som stort sett har forblitt glemt i historien.

I dag er Vigelandsparken et høyt elsket turistmål og regnes som Vigelands livsverk. Det er også et viktig kultur- og landskapsmerke i Norge og vel verdt et besøk for de som er interessert i kunst, historie og natur.

Statuedesign og konstruksjon

Gustav Vigelands Vigelandspark i Oslo, Norge er en betagende vakker skulpturpark med mer enn 200 av Vigelands skulpturer i bronse, granitt og støpejern. Skulpturene, som varierer i høyden fra 14 meter opp til 17 meter, er alle designet og konstruert av kunstneren selv. Vigeland Park er verdens største skulpturpark installert av en enkelt kunstner.

Parken ble tegnet og skapt av Gustav Vigeland fra 1907 til 1942. Hovedmålet med utformingen av denne delen av parken var å gi plass til en samling på mer enn 200 skulpturer av kunstneren. I 1924 startet byggingen av det 14 meter høye monumentet da Gustav Vigeland modellerte det i leire i sitt atelier i Frogner.

Skulpturparken er Gustav Vigelands livsverk og er omgitt av 20 trær med skulpturer som viser livets fire stadier. Av alle de 212 skulpturene er den ene høyest – Monolitten – som ble skåret ut av en enkelt granittblokk. Med støtte fra Oslo kommune og flere private sponsorer etablerer han en park i eget navn med den 17 meter høye Monolitten.

Vigeland Park er oppført som en av Norges mest besøkte turistattraksjoner og er absolutt verdt et besøk for å beundre dyktigheten og kunstnerskapet til Gustav Vigeland.

Monolitplatået

Monolit platået i Oslo

Monolithplatået er en plattform nord i Frognerparken, Oslo, Norge. Det er hjemmet til Monolitten, en 14,12 meter høy skulptur som består av 121 sammenvevde menneskefigurer. Monolitten er midtpunktet i Vigelandsparken, den største skulpturparken skapt av en enkelt kunstner i verden. De 36 figurgruppene på platået ble laget av granitt av den norske billedhuggeren Gustav Vigeland mellom første verdenskrig og 1947. Figurene er arrangert i en sirkel rundt monolitten, som hver representerer et annet tema og motiv. Alle statuene ser ut til å sirkulere rundt denne enorme totemet på 14 meter som står på det høyeste punktet i Vigelandsparken, 17 meter over bakken. Vigelandsparken er en av Norges mest populære turistattraksjoner, og Monolitten er nå en av dens mest gjenkjennelige funksjoner.

The Wheel of Life Fountain

The Wheel of Life Fountain er en av hovedattraksjonene i Vigelandsparken i Oslo, Norge. Dette fantastiske mesterverket ble skapt av den anerkjente norske kunstneren Gustav Vigeland mellom 1924 og 1950. Det består av et jernanker som er tre meter i diameter og er omgitt av 20 skulpturer som skildrer menneskelivets ulike stadier. Livshjulet ligger i aksen vest for Monolitten, ved siden av et solur som også sto ferdig rundt 1930. Vigelandsparken er verdens største skulpturpark laget av en enkelt kunstner og er en av Norges mest populære turistattraksjoner. Den har mer enn 200 skulpturer i bronse, granitt og smijernsporter, noe som gjør det til et must å besøke for alle som er interessert i kunst og historie.

– Frogner Dam og Broen over den

Frogner Dam er en demning som ligger i Frogner bydel i Oslo, Norge. Dammen ble bygget av Gustav Vigeland tidlig på 1900-tallet som en del av planen hans om å lage en skulpturpark i Frognerparken. Dammen ble designet for å være en monumental bro over Frognerdammen med en fontene og andre skulpturer som en del av den. Starten på parken er Vigelands fontene, som er et imponerende stykke arkitektur og kunst. Hovedmålet med utformingen av denne delen av parken var å lage en samling av mer enn 200 skulpturer av Gustav Vigeland, inkludert hans ikoniske skulpturer som Den sinte gutten, Monolitten og Livshjulet. Vigeland Park er nå en av Norges mest populære turistattraksjoner, og den største skulpturparken laget av én enkelt kunstner i verden.

Funksjoner i parken

Vigelandsparken i Oslo er en fantastisk attraksjon som viser livsverket til den anerkjente billedhuggeren Gustav Vigeland. Parken spenner over 212 skulpturer i bronse, granitt og smijern, og er åpen for besøkende hele året. Midtpunktet i parken er Vigelands fontene, som er et storslått kunstverk laget av kunstneren selv. Andre bemerkelsesverdige funksjoner i parken inkluderer Monolith, Wheel of Life og Angry Boy. Hver skulptur gir et unikt innblikk i kunstnerens liv og hans visjon for parken. Skulpturene er spredt over hele parken, og skaper en visuell fest for besøkende. Sammen med sine unike skulpturer inneholder Vigelandsparken også frodige grøntområder og en rolig atmosfære, noe som gjør det til et flott sted å slappe av og nyte naturen.

Pilegrimsstiens hage

Pilegrimsstihagen i Oslo er et must-see reisemål for alle som besøker byen. Den er en del av Vigeland Skulpturpark, en unik samling av mer enn 200 skulpturer laget av kunstneren Gustav Vigeland (1869–1943). Hagen ligger langs Pilgrimsstien, en svingete sti gjennom parken som tar besøkende gjennom hver av skulpturene, og tilbyr dem en vakker og rolig spasertur. Skulpturene, laget av bronse, granitt og støpejern, er en hyllest til den menneskelige tilstanden. Blant de mest kjente skulpturene er Angry Boy, Monolith og Life Wheel. I tillegg til skulpturene kan besøkende også utforske hagene som er fulle av frodig vegetasjon og velduftende blomster. Hagene er åpne hele året og gir besøkende en fredelig flukt fra bylivets kjas og mas. Enten du leter etter en vakker spasertur eller en sjanse til å sette pris på kunst og natur, er Pilegrimsstihagen i Oslo det perfekte stedet.

Frogner Pavilion

Frognerparken, som ligger i bydelen Frogner i Oslo, er den største offentlige parken i byen. Den er kanskje mest kjent for Vigeland Sculpture Arrangement, verdens største skulpturpark laget av en enkelt kunstner. Parken består av mer enn 200 skulpturer laget av Gustav Vigeland, samt en musikkpaviljong og en herregård. Det har blitt en av de mest populære attraksjonene i Oslo, og trekker tusenvis av besøkende hvert år. I tillegg til skulpturene kan besøkende også nyte de vakre hagene, innsjøen og de mange andre fasilitetene som parken tilbyr.

Musikkpaviljongen

Musikkpaviljongen i Vigelandsparken i Oslo er en unik og herlig opplevelse for besøkende. Denne paviljongen ble bygget for over hundre år siden og er en del av den verdenskjente Vigeland skulpturpark. Med over 200 skulpturer laget av den norske kunstneren Gustav Vigeland, er parken en av de mest besøkte attraksjonene i Norge og den største skulpturparken i verden laget av én enkelt kunstner.

Musikkpaviljongen skiller seg ut som en spektakulær attraksjon blant de andre monumentene i parken. Den ligger på toppen av en slak marmordekket skråning og gir en unik utsikt over parkens skjønnhet. Inne kan besøkende nyte levende musikkopptredener, inkludert klassisk musikk og jazz. Det er også en Eng-meny hvor besøkende kan smake på lokale delikatesser.

Takket være de mange attraksjonene og den praktiske beliggenheten er Vigelandsparken et ideelt reisemål for turister som besøker Oslo. Enten du er en fan av kunst og skulptur eller bare leter etter et sted å slappe av og nyte naturens skjønnhet, tilbyr Musikkpaviljongen i Vigelandsparken noe for enhver smak.

Litteraturpaviljongen

Litteraturpaviljongen er et unikt kulturelt landemerke i Vigelandsparken i Oslo. Denne friluftspaviljongen ble bygget i 1949 og er en ikonisk del av parken. Det fungerer som et møtested for folk i alle aldre og er et populært sted for både lokalbefolkningen og turister.

Litteraturpaviljongen består av to deler. Den større delen er en sirkulær struktur med sittegruppe som kan romme opptil 140 personer. Den mindre delen består av en plattform med podium for høyttalere. Paviljongen er omgitt av frodige grøntområder og har blitt et populært sted for konserter, forestillinger, foredrag og andre arrangementer.

Litteraturpaviljongen er tegnet av arkitekt Sigurd Koch-Hansen og er dedikert til norsk litteratur. Paviljongen har en bronseskulptur av den norske poeten Henrik Wergeland, sammen med sitater fra noen av diktene hans. Det er også bronsestatuer av foreldrene hans, Niels Wergeland og Anne Margrethe Bang.

Paviljongen har blitt et populært reisemål i Vigelandsparken, som huser over 200 skulpturer av den kjente norske billedhuggeren Gustav Vigeland. Selve parken dekker 80 dekar og inkluderer mange forskjellige hager og stier for besøkende å utforske. Det er en av Oslos mest populære attraksjoner og trekker tusenvis av besøkende hvert år.

Turistattraksjoner rundt parken

Oslos Vigeland Park er et must-see for turister som ønsker å ta inn Norges fantastiske naturskjønnhet og kunst. Parken ligger i Frognerparken og huser mer enn 200 skulpturer av kunstneren Gustav Vigeland. Det er verdens største skulpturpark skapt av en enkelt kunstner og en av Norges mest populære attraksjoner. Skulpturene er laget av bronse, granitt og støpejern og viser menneskelige figurer i ulike positurer. Besøkende kan lære om kunstnerens livsverk, samt nyte skjønnheten og roen i parken. Parken har noe for enhver smak, fra familier til par på jakt etter en romantisk setting, til alenereisende som søker tid borte fra bylivets kjas og mas. Enten du ønsker å ta inn kunstverket eller bare tilbringe litt tid utendørs, vil Vigeland Park garantert gi en unik opplevelse.

Besøksregler og forskrifter

Å besøke Vigelandsparken i Oslo er en fin måte å oppleve de unike skulpturene laget av den norske billedhuggeren Gustav Vigeland. Parken er åpen 24 timer i døgnet og adgang er gratis. Parken inneholder 212 bronse- og granittskulpturer laget av Vigeland over en periode på nesten 20 år.

Hvis du planlegger å besøke Vigelandmuseet, som ligger like ved Vigelandsparken, kan du ta trikken 12 eller hvilken som helst T-banelinje til Majorstuen stasjon. Museet er åpent tirsdag til søndag mellom kl. 10.00 eller 12.00 og 16.00 eller 17.00 og billettene koster 40 NOK per person (gratis med Oslo Pass).

Når du besøker Vigelandsparken, husk å følge de regler og forskrifter som er fastsatt av Oslo kommune. Alle besøkende bør respektere parken og dens skulpturer, vise hensyn til andre besøkende, ikke forsøple eller forårsake skade på skulpturene, og holde kjæledyrene i bånd til enhver tid. I tillegg har besøkende ikke lov til å klatre på noen skulptur eller annen struktur i parken.

Munch-museum i Oslo

Munch-museum i Oslo

Munch-museet i Oslo, Norge, er et unikt og lærerikt kulturelt landemerke, som huser verdens mest omfattende samling av kunstverk av den anerkjente norske maleren og grafikeren Edvard Munch. Museet er en veritabel kunstskatt, som strekker seg fra Munchs tidlige skisser...

Besøk Akershus festning i Oslo

Besøk Akershus festning i Oslo

Akershus festning er en av de eldste og mest historisk betydningsfulle stedene i Oslo, Norge. Festningen ligger like ved hovedhavnen, dateres tilbake til 1299 og var det tidligere hjemmet til den norske kongefamilien. Dens rike og turbulente historie gir et unikt...